Et tilbakeblikk på 2015

Et begivenhetsrikt år nærmer seg slutten. Før vi tar fatt på 2016 tar vi et lite tilbakeblikk på de viktigste begivenhetene for eSmart Systems i året som har gått.

Som oppstartselskap er vi nødt til å jobbe hardt. Vi må yte litt mer, gi det lille ekstra og hele tiden være i forkant. Vårt mål er å ha høy integritet i arbeidet. I eSmart Systems er vi åpne og ærlige, vi støtter hverandre, og deler ideer og kompetanse. Vi er stolte av jobben vi gjør og streber alltid etter å prestere bedre enn forventet. Vi er opptatt av å omfavne endring, oppmuntre og støtte nye ideer. Vi tror energibransjen trenger innovative aktører!

Frisk start

I vårt tredje driftsår har vi posisjonert oss i det norske markedet, vi har doblet staben, og vi har fått nye kunder og samarbeidspartnere.

Vi startet friskt i januar med å være medarrangør til konferansen Smart Energy 2015. Konferansen samlet 140 aktører fra energibransjen til to dager med faglig påfyll i Halden. På samme tid ble EB Nett med som partner i vårt utviklingsprosjekt.


Utover våren deltok vi på flere konferanser. Vi var blant annet hovedsponsor på TU Smart Grid Summit. Vi deltok også på Fremtidskonferansen hvor vi fikk fremtidsprisen for årets innovatør innen energi og IT.

To sentrale prosjekter for oss i år har vært deltakelsen i Elhub, som underleverandør til Accenture, og Smartliv. I Elhub-prosjektet har vi bidratt med lokal markedskunnskap og erfaring fra å levere kritiske IT-løsninger til sentrale markedsaktører.

I samarbeid med Ringeriks-Kraft lanserte vi SMARTliv-appen i mai. Her kan strømkunder få full oversikt over forbruket, og muligheten til større bevissthet rundt eget forbruk.

Et stort øyeblikk

En av de aller største begivenhetene for eSmart Systems i år er vår deltakelse og utviklingssjef Erik Åsberg’s presentasjon på Build 2015, Microsofts største utviklerkonferanse. Det å få muligheten til å fortelle hva vi jobber med til en million mennesker over hele verden er stort for et lite oppstartsselskap fra Halden.

 

Medieoppmerksomhet

Rett før sommeren ble eSmart Systems plukket ut som en Norges fremtidige ledestjerner av nettsiden 3in.no. Omtrent samtidig hadde teknologimagasinet CIO Review en kåring av de 100 mest lovende løsningsleverandørene i verden, hvor vi var med på listen.

En fredag midt i fellesferien publiserte Dagens Næringsliv en to-siders artikkel om oss hvor de skrev at eSmart Systems tar kraftmarkedet med storm.

2015 07 17 bilde i DN

Vi inngikk et samarbeid med Kamstrup og startet et prosjekt med smarte vannmålere i Hvaler kommune sammen med næringsklyngen NCE Smart Energy Markets.

Fokus på droner

I september åpnet Fredrikstad Energi Norges mest moderne driftssenter for nett og AMS. eSmart Systems har levert systemløsningen Connected Grid til driftssenteret og bidrar til at nettvirksomheten er optimalt rigget med funksjoner som forbedrer nettdriften og muliggjør god forbrukerfleksibilitet.


Vi var hovedsponsor på Smartgridkonferansen i Trondheim. Med et stort fokus på droner var det en fin oppladning til kickoff i prosjektet Connected Drone et par uker senere.

Vi var også blant de nominerte til å vinne Norwegian Tech Award, noe som resulterte i denne artikkelen i Teknisk Ukeblad. I oktober inngikk vi også en avtale med Hurum Energiverk.

Microsoft kåret eSmart Systems til Årets Programvarehus 2015, foran 700 andre programvarehus i Norge.

årets programvarehus

Vi satser internasjonalt og deltar i to program i regi av Innovasjon Norge, FRAM Smart Cities og FRAM IoT. I desember signerte vi en avtale med EDF Trading for å ferdigstille neste generasjons plattform for tradingsystem.

Øker staben i 2016

Når vi nå går inn i 2016 er det med stor motivasjon og energi til å fortsette å innovere energibransjen.

Vi har flere spennende prosjekter på trappene, vi intensiverer vår internasjonale satsing, og vi skal fortsette å ansette nye eSmartere!

Riktig god jul ønskes til alle våre kunder, samarbeidspartnere og støttespillere!

Esmartsamling03 (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *